DBS14 doe het zelf droogbouw vloerverwarming

Basic etageregeling incl. draadloze thermostaat +TK4

€104.13
Tax included

De meest voordelige etageregeling, incl. draadloze thermostaat en elektrisch bedienbare 2-weg-klep. (incl. thermische stelmotor-4Draads)

Diameter buis

Volume discounts

Quantity Discount You Save
2 10% Up to €20.83
Quantity

De meest voordelige etageregeling, incl. draadloze thermostaat en elektrisch bedienbare 2-weg-klep.

Een eenvoudige, betrouwbare en voordelige etageregeling bestaande uit:

  • 2-weg-klep met 230 Volt stelmotor met eindcontact
  • draadloze thermostaat (naar keuze)
  • leverbaar voor diverse buisdiameters: 15, 22 en 28 mm

 

LET OP: Voor iedere te regelen etage is een set nodig

Wilt u bijvoorbeeld boven en beneden onafhankelijk regelen, dan hebt u 2 sets nodig. Bij aanschaf van 2 sets krijgt u korting.

 

WERKING

In de aanvoerleiding van de verwarming beneden EN die van boven komt een 2-weg-klep.

De ontvanger van de  draadloze thermostaat (reikwijdte ca 30 meter) bedient een stelmotortje (230 Volt) met eindcontact.

Indien de klep 100% geopend is, schakelt het eindcontact van het motortje de CV-Ketel AAN.

Is de gewenste temperatuur op betreffende etage bereikt, dan zal het stelmotortje de CV-ketel weer UIT schakelen en de klep sluiten.

Dit systeem is toepasbaar voor circuits met alleen radiatoren of een combinatie radiatoren / vloerverwarming.

 

Met deze combinatie kunt u de temperatuur op de begane grond en de bovenverdieping(en) onafhankelijk van elkaar regelen.

Dat kan van belang zijn bij de toepassing van combinaites vloerverwarming, een gas- of houtkachel of open haard. Daardoor kunnen situaties ontstaan waarbij de temepratuur beneden op de gewenste waarde is, maar doordat de CV-ketel niet meer "aan" staat de temperatuur op de bovenverdieping(en) niet meer naar wens is.

 

Deze etageregeling / zoneregeling is ideaal wanneer de 2-weg-kleppen in de nabijheid van de CV-ketel geplaatst kunnen worden. In dat geval is de verbinding tussen stelmotortje, met aansturing van de CV-ketel en de CV-ketel het kortste. De stelmotor op de 2-weg-klep wordt draadloos aangestuurd door de thermostaat.

 

*) U kunt een keuze maken uit 3 verschillende draadloze thermostaten.

 

Thermostaten werken in de 868MHz band en veroorzaken onderling geen storing en ook op uw andere draadloze apparatuur niet.

15% KORTING bij afname van 2 sets en meer

MEER OVER ETAGEREGELINGEN TREFT U OP ONZE WEBSITE

In de regel wordt in een woning de temperatuur geregeld d.m.v. één thermostaat die in de woonkamer wordt geïnstalleerd. Is die ruimte op temperatuur, dan wordt ook de toevoer van warm water naar de overige verdiepingen afgesloten (en heeft men bijvoorbeeld op de bovenverdieping geen mogelijkheid meer om te verwarmen)

Regelmatig worden we geconfronteerd met de wens om op één CV-ketel (of aansluiting op de stadsverwarming) in diverse ruimten de warmtevraag onafhankelijk van elkaar te kunnen regelen.
De Heatnet oplossing voor een betaalbare, onafhankelijke regeling van vloerverwarming en/of radiatoren bestaat uit:

2 x draadloze thermostaat met 2 ontvangers
2 x elektrisch bedienbare afsluiters in de aanvoerleiding van het circuit van de radiatoren en in de aanvoerleiding van de vloerverwarming

Voorwaarde is dat het leidingennet vanaf de CV-ketel zodanig is aangelegd dat er meerdere circuits lopen, waarop de radiatoen en/of de vloerverwarming zijn aangesloten. Indien er één leiding door de woning loopt die diverse etages voedt, zal het van de situatie afhangen of deze oplossing mogelijk is.
Het5 kan voorkomen dat er nog een extra bypass in het circuit opogenomen dient te worden (afhankelijk van type ketel)

Uitgebreide informatie over dit systeem treft u op http://www.zoneregeling.nl 

WWW.ETAGEREGELING.NL

You might also like