DBS14 doe het zelf droogbouw vloerverwarming
  • -40%

AirUnit WTW Regeling

€ 362,81
€ 217,69 40% korting
Inclusief belasting

AirUnit WTW Regeling

Aantal

AirUnit WTW regeling


Deze regeling is bestemd voor de AirUnit decentrale ventilatie-units

 Met de AirUnit decentrale ventilatie bent u, door een gecontroleerde, vraaggestuurde ventilatie, in de gelegenheid om in Uw appartement of huis een gezonde en comfortabel klimaat te creëren.
Door de eenvoudige installatie en eenvoudige bediening is deze decentrale ventilatie geschikt voor toepassing in nieuwbouw en renovatie.
AirUnit ventilatie-units zijn volgens de huidige stand van de techniek en de erkende veiligheids-regels gefabriceerd. De ventilatie-unit is voorzien van de nodige goedkeuringen.


AirUnits ventilatie met warmteterugwinning zijn geschikt voor ventilatie in één of meerdere ruimten.

 

Zomer- en winterstand

De Air Unit kan via de bedieningsregelaar in twee basisfuncties, met bijbehorende, verschillende ventilatorstanden, worden geschakeld:

1. Functie in zomer stand

In de zomerstand werkt de AirUnit zonder warmteterugwinning:
Door de Air Unit ventilatie-unit(s) in deze instelling te zetten is er een constante toevoer modus 1) of extractie modus 2) en wordt de warmteterugwinning niet toegepast. Na 8 uur, zal automatisch de winterstand met warmteterugwinning worden ingeschakeld.
1) Deze modus wordt bepaald door de elektrische aansluiting van de ventilator. Het apparaat kan worden gebruikt als toevoer of afvoer van lucht van of naar de ruimte.(zie Elektrische aansluiting in de Montage-instructies).


2. Functie in de winter stand

In de winterstand werkt de AirUnit met warmteterugwinning:
Door de Airunit ventilatie-unit(s) in deze instelling te zetten werkt de ventilatie in 2 afwisselend te stellen tijdsintervallen.
In het eerste interval (afvoer fase) wordt "gebruikte" lucht door de ventilatie-unit naar buiten afgevoerd.
De lucht stroomt daarbij door de keramische warmteopslag, die de warmte van de ruimte(n) absorbeert.
In het tweede interval (toevoer fase) wordt "frisse" lucht via de ventilatie-unit in de kamer geblazen.
De buitenlucht stroomt door de met warmte opgeslagen warmteterugwinning en neemt daarbij de temperatuur van de eerder opgeslagen warmte aan en distibueert deze weer naar de binnenruimte.
Bij een paar weken gecombineerd gebruik van de Airunit ventilatie-units in tegengestelde richting, dat wil zeggen, het eerste apparaat in de vraag en het tweede apparaat in de afvoerlucht-modus (en in het volgende interval vice versa) kan een warmteterugwinning tot 90% worden gerealiseerd.

AirUnit ventilatiesysteem met 3 luchttoevoer en 3 luchtafvoer eenheden.

 

3 apparaten in afvoerlucht "zomerstand" en 3 apparaten in luchttoevoer-"zomerstand"

 

Minimale ventilatie

Om een permanente minimum ventilatie te verkrijgen, zijn de AirUnit ventilatie-eenheden uitgerust met een mogelijkheid om een constante ventilatie op minimaal vermogen in te stellen.
De ventilatie-unit werkt dan afhankelijk van de instelling constant in de zomer- of winter-stand. Dit kan in het het apparaat worden ingesteld. De AirUnit werkt dan niet meer via het bedieningspaneel en de besturingselektronica is hierbij uitgeschakeld.
Uitgebreide informatie treft u in de bedieningsinstructies en het montagevoorschrift).

Downloads

Downloaden

Airunit RF Handleiding

Airunit RF Handleiding

Downloaden (2.74M)

Airunit RF Handleiding 1

Airunit RF Handleiding 1

Downloaden (1.89M)