DBS14 doe het zelf droogbouw vloerverwarming

Neo Ultra

€ 148,76
Inclusief belasting

Neo Ultra 

Aantal

Neo Ultra

 

Een programmeerbare kamerthermostaat is een programmeerapparaat en thermostaat in één.

 

Met het programmeerapparaat kunt u “Aan” en “Uit” periodes instellen die het best passen bij uw levensstijl.

Temperatuurbereik 5-35°C, 41-95°F
Scherm met blauwverlichte achtergrond J
Niet-programmeerbare modus J
5/2-dagenprogrammeerbaar J
7-dagenprogrammeerbaar J
24-uurs modus J
Aantal warmteniveaus* 6*
Optimale start J
Aantal schakeltijden (timermodus) 4
Vakantiefunctie J
Toetsvergrendeling J
Temperatuur aanhouden-functie J
Temperatuuropheffing J
Limiet temperatuuropheffing J
Uitvoervertraging J
Vorstbeveiliging (7°C - 17°C) J
Mesh-netwerkfaciliteit J
°C / °F optie J
Ingebouwde luchtsensor J
Op afstand te bedienen luchtsensor J
Vloersensormodus J
Op afstand te bedienen sonde inbegrepen N
Vloertemperatuurlimietbescherming J
Koeling N
Max. schakelstroom 3 Amp
Nauwkeurigheid +/- 1°C
Schakeldifferentiaal instelbaar 0.5°C - 3°C
Voeding 230 VAC
Installatieafmetingen 107x89 x17mm (H, B, D)
Gewicht 196 g

* beperkt tot 4 verdiepingen , in combinatie met de neoApp

 

Een kamerthermostaat meet de luchttemperatuur en zorgt dat de verwarming aanslaat als de temperatuur lager is dan de ingestelde thermostaattemperatuur, en afslaat als de ingestelde temperatuur is bereikt.

Met een programmeerbare kamerthermostaat kunt u dus zelf kiezen op welke tijdstippen de verwarming aan moet gaan en hoe warm het dan moet worden.

Ook kunt u naargelang uw wensen en voorkeuren verschillende temperaturen op verschillende tijdstippen van de dag (en dagen van de week) instellen.

Een programmeerbare kamerthermostaat instellen op een hogere temperatuur heeft niet tot gevolg dat de kamer sneller warm wordt. Hoe snel de kamer warm wordt, hangt af van het ontwerp en de grootte van het verwarmingssysteem.

In dezelfde zin heeft het instellen van de thermostaat op een lagere temperatuur geen invloed op hoe snel de kamer afkoelt. Een programmeerbare kamerthermostaat instellen op een lagere temperatuur zorgt voor een lagere temperatuur in de kamer en bespaart energie.

 

De beste manier om uw programmeerbare kamerthermostaat in te stellen en te gebruiken is om voor de door u geselecteerde tijden de laagste temperaturen te vinden waarbij u zich prettig voelt en de thermostaat dan verder onaangeroerd zijn werk te laten doen.

Dat doet u best door de kamerthermostaat in te stellen op een lage temperatuur, bijvoorbeeld 18 °C, en elke dag één graad warmte toe te voegen tot u de temperatuur bereikt waarbij u zich prettig voelt.

U hoeft de thermostaat verder niet aan te passen. Aanpassingen boven die ingestelde temperatuur leiden uitsluitend tot energieverspilling en hogere kosten.

De thermostaat biedt de mogelijkheid om tussentijds het verwarmingsprogramma aan te passen door de instellingen tijdelijk op te heffen of de functie ‘Temperatuur aanhouden’ te gebruiken. Deze functies worden verder uitgelegd op pagina’s 16 en 17 van deze handleiding. Programmeerbare kamerthermostaten hebben een vrije luchtcirculatie nodig om de temperatuur te kunnen meten en mogen dus niet bedekt worden door gordijnen of geblokkeerd door meubilair. Plaatsing van de thermostaat in de buurt van een elektrische haard of tv-toestel of vlakbij muur- of tafellampen kan de werking van de thermostaat eveneens negatief beïnvloeden.

Downloaden

NEO ULTRA brochure

NEO ULTRA brochure

Downloaden (1.22M)

Neo Ultra Handleiding

Neo Ultra Handleiding

Downloaden (852.02k)